Zaterdag 8 en zondag 9 juni vindt in Eindhoven De Geluksroute plaats. Dit burgerinitiatief werd vorig jaar opgezet in Leiden, door Marike van Ijssel. Het is haar droom, dat er iedere weekend in het jaar, ergens in Nederland een slinger van geluk door de stad gaat. Eindhoven is de derde stad in het land waar enthousiaste vrijwilligers de handen ineen slaan. Amsterdam is ook druk in de weer. Deze droom kon zo maar eens werkelijkheid worden.

De afgelopen maanden bood het Parktheater plek aan het Gelukscafé, waarmee Ingeborg van Meggelen en ik alle geluksbrengers vast met elkaar in contact wilden brengen. Inspirerend en opwindend om onderdeel uit te maken van deze nieuwe vorm van samenwerken.

Meer dan 75 geluksactiviteiten telt het programma in Eindhoven. Ondernemers, studenten, coaches, organisaties, particulieren, jong en oud. Deelname is gratis. Voor een plattegrond en deelnemersbandje kunnen geluksplukkers terecht bij een van de vier informatiepunten. De zaterdag en de zondag hebben elk een eigen kleur gekregen. Variërend van ‘We(c)k je Geluk’ tot een lezing van Geluksprofessor Leo Bormans (van the World Book of Happiness); van Chocoladeproeverij tot Poëzie.

De Liefdesdokter houdt zaterdag 8 juni van 10.00 tot 17.00 uur spreekuur bij Stadsbakkerij Broodt aan de Smalle Haven. Studenten van Fontys Hrm en Psychologie assisteren bij het verbinden.