Inge van de Vorst

Inge van de VorstSinds mijn kinderjaren ben ik gefascineerd door de manier waarop mensen zich verbinden met zichzelf en hun geliefden. Als middelste van een gezin met drie kinderen, haalde ik alles uit de kast om de relatie van mijn ouders te verbeteren. Ik zag hoe twee liefhebbende mensen elkaar vaak niet konden bereiken. En ik kon het niet voor ze oplossen.

Na de studie Communicatiewetenschappen, schoolde ik me in zo ongeveer alles wat met communicatie en persoonlijke effectiviteit te maken heeft. Al wist ik toen nog niet waartoe dit leiden zou en waarom het zo van belang voor me was. Mijn ambitie om mensen met zichzelf en elkaar te helpen verbinden, bracht me al snel bij coaching en onderwijs. Sociale vaardigheidstraining, loopbaancoaching, conflictbemiddeling. Sinds 1994 ben ik met groot plezier verbonden aan de hbo-opleiding Fontys Hrm en Psychologie, waarvan de laatste 5 jaar bij de opleiding Toegepaste Psychologie. Daarnaast train en coach ik sinds 2001 professionals in hun relatievaardigheden als manager.

Ondertussen leerde ik met vallen en opstaan, de hobbels op mijn eigen liefdespad van dichtbij kennen. Ik verloor mezelf/de ander en werd verloren (o.a. scheiding, overlijden van mijn vader); ik vond en werd gevonden (prachtig kind, de liefste man van Eindhoven). Eb en vloed. Steeds in beweging, want alles stroomt, zoals Angela Groothuizen zo prachtig zingt in ‘Niets blijft’.

Het werk van Sue Johnson (Emotionally Focused Therapy) en Systemisch werken bieden mij een basis van waaruit ik me autonoom kan verbinden. Van waaruit ik anderen kan begeleiden in het opnieuw verbinden. Met zichzelf. En de ander.