Liefde-als-Skigebied-600x337Hoeveel tijd, energie en geld besteed jij aan je loopbaan? Niemand kijkt er van op dat je hierin investeert. Geen mens reageert verrast als je les neemt om een bepaalde sport beter onder te knie te krijgen en naar kook- of andere doe-programma’s op tv kijkt om je te laten inspireren tot creaties die tot je verbeelding spreken. Er zijn heel wat plekken waar je les kunt krijgen. Van basisschool tot universiteit, van kookstudio tot fotoclub. Waar komt toch dat hardnekkige misverstand vandaan dat het in de liefde allemaal vanzelf gaat?

Stel je voor dat je nog nooit hebt geskied en dit dolgraag zou willen leren. Je staat, in je nieuwe of geleende skipak, bij de mooiste vers besneeuwde berg die je kon vinden. Iedereen snapt dat je niet de eerste de beste skilift neemt naar boven en als een dolle de zwarte piste af dendert. Al zijn er wel een paar die dit zo doen. Je komt al snel tot de conclusie dat een paar lesjes de kans op een aangename reiservaring vergroten.

Concreet betekent dit: je neemt het aanbod aan van een ervaren reisgenoot of vraagt om les van een van hen. Die luxe is er niet altijd. Misschien reis je (nog) alleen. Misschien voelt het ongemakkelijk leerling te zijn van je reisgenoot. Misschien wil of kan je reisgenoot de kennis niet overdragen… Dan ga je naar school. Waar je kunt kiezen tussen privéles of in een groep. En hup, die berg op. En af.

We leren ook op het gebied van liefde van en met anderen. Welke lesvorm past hierin bij jou? Ben je omringt met goede ‘skiërs’ die hun kennis aan je overdragen? Of neem je liever les van iemand met wie je ’s avonds niet aan het eten zit? Waar kun je dan terecht?

Je kunt les nemen in Liefde. Privéles, met z’n tweetjes of in een groep. Zodat je heelhuids en ontspannen van de (après-)ski kunt genieten.